Как да обзаведем малка и тясна всекидневна

Всекидневната е първата стая в къщата, която вашите посетители виждат. Ако там е пълна бъркотия и стаята изглежда мръсна, то е много вероятно, гостите да не останат с добри впечатления за навиците на домакина на къщата. Ето защо тя трябва да бъде умно и внимателно организирана. За тези от вас, които не разполагат с достатъчно място, това е от особено значение, защото къде и как да бъдат разположени мебелите трябва да се обмисли много внимателно.  Ако всекидневната е малка и тясна, можете да приложите следните идеи:

kak-da-obzavedem-malka-i-tiasna-vsekidnevna-1

Опитайте с леки и малки мебели

Първото нещо, което трябва да направите, това е   се определите какъв тип мебели и аксесоари могат да намерят място във вашия хол. Изберете мека мебел, маса и столове, които са средни по размер. Най-добре е да заложите на такива, притежаващи опростен дизайн, но все пак да бъде приятен за очите и най-вече да изглежда достатъчно модерен. Ако разположите мебелите симетрично, стаята няма да придобие претрупан вид. Съчетавайте умели различни материи. Плетените мебели са прекрасен избор, те са леки и ефектни. Особено, ако стаята прелива от естествена светлина, плетените мебели могат да се окажат прекрасно решение. Може също така да използвате два по-малки дивана, като ги разположите един срещу друг и между тях поставите прозрачна стъклена маса. Стъклото е много подходящ материал за малки жилища, защото придава лекота и прави стаята да изглежда по-просторна. Дървените столове също ще ви свършат работа, особено, ако не са масивни.

 kak-da-obzavedem-malka-i-tiasna-vsekidnevna-2

Използвайте съвместими цветове

Комбинирайте цветовете на стените с тези, на аксесоарите. Определете цветовете, които съответстват най-добре на мебелите. Да използвате красиви и ефектно съчетани цветове е един от начините да добавите повече атрактивност в дома си и да направите атмосферата уникална. Комбинацията от цветове и материали също е много важна. Понякога добавянето на искрящи цветове в умерено количество може да направи декора на стаята много приятен и жив.

Играта с цветовете

Използвайте най-вече меки цветове като бяло, бежово, слонова кост, жълто и тюркоаз. Тези цветове   обикновено се комбинират много лесно с всякакви видове мебели. За да си осигурите едно специално докосване и да направите стаята визуално динамична и интересна, можете да добавите ярко червено и тревно зелено.

kak-da-obzavedem-malka-i-tiasna-vsekidnevna-3

Използвайте малки аксесоари

Що се отнася до аксесоарите в един малък и тесен хол, те трябва да бъдат в размери, които в никакъв случай да не затрудняват движението из стаята.  Не поставяйте големи шкафове, а заложете на малки аксесоари, чиито цветове се съчетават добре с цвета на стаята. Така ще създадете прекрасен мини хол, в който вие и вашите гости ще се чувствате отлично.

Как да обзаведем малка и тясна всекидневна 5.00/10 (100.00%) 1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>