Как да декорирате дома си в модерен селски стил?

Ако искате къщата ви на село да изглежда не по начин, все едно е боядисана и обзаведена от баба ви е добре, да помислите за обзавеждане в нов селски стил. По-долу ще намерите начините как да го сторите.

селска къща с модерен дизайн

Не прекалявайте с блясъка

Селския стил обзавеждане не трябва да е твърде бляскав и в него не бива да има твърде скъпи мебели и аксесоари. Не трябва да имате проблеми при качването на краката си върху масичката за кафе. Там не трябва да има нищо излишно. Не бива да има никакви вещи с антикварна стойност, деликатни аксесоари или неща които да бъдат докосвани.

Простота

Очарователното при този тип обзавеждане е простотата на елементите. Няма големи пердета, пухени възглавници или пък фабрични елементи, които да хващат окото. Използваните текстилни материали трябва да са едноцветни или много основни, обзавеждането е с прави линии, а светлината да е в ютилирианския стил. Не използвайте никакви вещи с орнаменти, които биха били в повече. Използвайте повече чисто бели съдове, вместо натрапчивите и набиващи се на очи. Канапето трябва да е масивно и едноцветно. Не залагайте на щори, а използвайте просто ушири пердета. Избягвайте да използвате богато украсените завеси, а изберете такива с геометрични форми по тях.

Минималистични цветове 

Новия тип селски интериорен дизайн е с бели цветове или съвсем цветни пастелни тонове.  Преобладават също и дървесните тонове, както и черно или сиво. Не използвайте силни или смели цветове, които се набиват на очи. Подходящите цветове са маслено жълто, сметаново, гълъбово сиво, сиво-син, както и стандартните черен и бял. За още по-голям ефект декорирайте с такива цветове и мебелите в дома си.

Натурални елементи

В селския дизайн се използват елементи, които се намират лесно в дадения район, където се намира жилището. Използват се дърво, камък или кожа. Модерният селски стил също използва тези елементи. Използвайте естествените елементи вместо ръчно изработените. Изберете масивна дървесина, камъни или гранит за подова настилка, която да покриете с килима. Не покривайте пода с ламинат или балатум. Избирайте само настилки от естествени материали, най-добре дървесина. Тя ще ви излезе много по-евтино отколкото ако изберете да сложите мрамор, камък или гранит. Разбира се това е само предложение към вас.

Без елементи от фермерски стил

Къщите на село имат много елементи, които напомнят фермерския стил. Обикновено това малки статуетки на кокошки, крави, коне и други подобни животни. Премахнете всичко това, за да не ви напомня на ферма и да не се чувствате като в такава.

Архитектурните детайли

Добавете някой архитектурни детайли към интериора на вашата селска къща, за да стане тя по-модерна. Тези елементи трябва да са от естествена дървесина.

Махнете традиционните аксесоари и дръжте излишните вещи далеч

Старите селски къщи имат твърде много традиционни елементи и ненужни вещи. Чувствайте се свободни да използвате модерни елементи, който ще внесат повече модернизъм в селския интериор. Премахнете тези, които изглеждат на повече от 100 години. Оставете свободни пространства. Изберете няколко обемисти елемента вместо дузини от по-малки. Не забравяйте да прикриете електрониката. Електрониката като лаптопи, таблети, телевизори или плеъри, трябва да бъдат скрити от полезрението, когато обзавеждате къща в модерен селски стил.

Класическите вещи

Сложете няколко класически елемента към модерно изглеждащата селска къща. Това ще внесе характер и чар. Можете да използвате класически произведения на изкуството, класическо обзавеждане, както и дървени елементи. Ако тези елементи ви се струват твърде модерни, тогава ги боядисайте в свежи и уникални цветове.

Индустриални елементи

Добавете класически или изглеждащи такива елементи. Тези аксесоари ще внесат повече естетика в селската къща. Можете да добавите градски изглеждаща готварска печка, модерна кухня или дори столове за бар. Можете да добавите и елементи от неръждаема стомана.

По-малкото е повече

Селските къщи са малки и трябва да приютят много фамилни семейства. Понякога мястото не е достатъчно за всички. Ето защо трябва да залагате на по-минималистични елементи и да сведете до минимум излишните вещи.

Не се придържайте към правилата

За да се получи желания ефект, просто разчупете някой от гореспоменатите правила.

Когато си мислите да декорирате дома си в модерен селски дизайн, често прибягвате до използването и на по-старинни елементи, които се срещат в селския бит и култура. Смесете старите мотиви с нови, за да се получи нещо наистина красиво и функционално.

селска къща с модерен дизайн  селска къща с модерен дизайнселска къща с модерен дизайн

Как да декорирате дома си в модерен селски стил? 5.00/10 (100.00%) 1 гласа